sreda, 22. marec 2017

Cutty Sark Pub

Cutty Sark Pub v Ljubljani
Cutty Sark Pub je eden mojih najljubših lokalov za preživljanje popoldnevov ali večerov v Ljubljani, ki jih, resnici na ljubo, ni prav mnogo. Ne vem, ali je kriva lokacija, ali toplo vzdušje, ki veje iz opreme samega lokala. Včasih celo iz zvočnikov, nameščenih v njem...
Tudi zato smo se ob zadnjem prehodu v novo leto s prijatelji odločili, da bomo večer preživeli v tem lokalu. Seveda smo se nadejali dobre glasbe, male picice pa so nam bile že tako ali tako znane (nismo zelo izbirčni). Za rezervirano preživljanje najdaljšega večera je bilo seveda potrebno nekaj prispevati, kar pa se nam ni zdelo tako hudo, saj so prijateljici, ki je opravila prijetno delo rezervacije, zatrdili, da je v plačilo všteta tudi hrana in pijača, ki jo bomo zaužili. 
In smo se na dotični večer zapodili v lokal, ki je bil skoraj še prazen. Naročimo pijačo in hrano. Takoj nam povedo, da se hrana ta večer plača posebej in ni všteta v kavcijo. OK, bomo preživeli. Bo pač potrebno kupiti malo več pijače. Nakar nas obvestijo tudi, da je ta večer pijača dražja in da zato ne bomo videli cenikov, ker cena na njih ne velja?!?
Razumem, da je pijača na ta večer dražja (o čemer ob rezervaciji ni bilo govora), da pa niso natisnili vsaj informativnih cenikov, da bi vedeli, koliko nam bo natakar zaračunal, mi ravno ni šlo v glavo.
Imeli smo srečo, da smo imeli prijaznega natakarja, ki nam je rezerviral kozarce za šampanjec, da smo lahko nazdravili, ko je ura odbila polnoč, saj je le teh močno primanjkovalo. Logično ;-)
Če smo bili ob občasnih obiskih z glasbo zadovoljni, je bila tokrat glasba v Cutty Sark Pub - u na dovolj nizkem nivoju, da bi bilo nerodno marsikomu, ki bi pripeljal svoje prijatelje v ta lokal. Če povem, da se je več pesmi, v sicer najdaljši noči v letu, zavrtelo tudi po štirikrat, potem vam je lahko jasno, da je bila ta najdaljša noč v letu tako samo še daljša. Predlog? Samo namig: morda je DJ v tem lokalu že tako dolgo, da je njegova samozavest vsaj tako visoka, kot je dolg njegov stalež. Predolg.

Zgodba zase je seveda WC, ki je skorajda nespremenjen že od začetka delovanja lokala (z izjemo malih modifikacij). Ob tem je potrebno omeniti, da se je medtem lokal tudi precej povečal, čemur WC ni zmogel (ali niti ni poskušal) slediti. Lahko torej dobite občutek, da ste v srednjem veku, ko so metali fekalije in ostale izločke skozi okna na ozke ulice, ki so imele dovolj velik padec proti reki sredi mesta, da so odplake pocmokale vanjo in odplule čim dlje nizvodno. Najboljša alternativa? Sprehodite se do Tromostovja, kjer je brezplačni WC, kjer ne boste stali v neskončni vrsti, kjer urin sosednjega "scalca" ne bo "šprical" po vas in še med potjo se boste naužili (v primerjavi z zrakom v Cutty Sark Pub -u) svežega zraka.

Če ste mislili, da me je v mojem priljubljenem Cutty Sark - u zmotilo samo to, ste se zmotili. Pred polnočjo so namreč lokal odprli za vse in kmalu smo se gnetli kot živinčeta na kamionih, ki se prevažajo po in preko Slovenije. Temu primerno so nas pred peto uro zjutraj tudi izganjali iz lokala. Moški z napisom "varnostnik" se nam je drl na ušesa naj gremo ven, takoj ven, čeprav je bilo več kot očitno, da to že počnemo, saj smo se oblačili. Denar smo že pustili, sedaj čimprej ven! Kajpada!

(zgolj) Moja ocena ***
Sanitarije *

Ali bi lokal priporočil prijatelju?  Da, če ima s seboj dovolj velik mehur, da mu ni potrebno v že omenjeni WC, ali da zdrži (v sili dolgo) pot do Tromostovja. In če ga sem ter tja ne moti, da z njim ravnajo kot s s....o.

Ni komentarjev:

Objavite komentar